Mobil terápiás eszközök beszerzése az Avas Egészségügyi Centrum Kft-nél

Széchenyi 2020

Projekt neve:

Mobil terápiás eszközök beszerzése az Avas Egészségügyi Centrum Kft-nél

Projekt leírása:

A vesekövesség népbetegség, így a kezelendő beteg száma is évről évre emelkedik, ami kihívás elé állítja az egészségügyi szolgáltatókat. Egyre több kórházban jelenik meg az igény a műtét nélküli beavatkozásokra, melynek feltételeit a kórházak nem, vagy csak gazdaságtalan beruházások mellett képesek teljesíteni. Az Avas Egészségügyi Centrum Kft. kapacitásának bővítésével ezt a megnövekedett igényt maximálisan ki tudja elégíteni, lerövidítve ezáltal a várólistákat, melynek következtében a betegek gyorsan visszatérhetnek az aktív állományba.

A szolgáltatás nyújtásához nagyértékű berendezések beszerzése volt szükséges. A szolgáltatás nyújtása három fő csoportra osztható. Első a diagnosztika melyhez egy nagyteljesítményű ultrahang berendezés beszerzését valósítottuk meg. A Fukuda Denshi UF 890 ultrahang készülék teljesítménye alkalmas a nagyszámú betegek diagnosztikai vizsgálatára. A legmodernebb ultrahang berendezés, a többféle üzemmódjának köszönhetően alkalmas a vesekő helyzetétől függetlenül diagnosztikus vizsgálat elvégzésére. A megfelelő diagnosztika elengedhetetlen a pontos és effektív terápiához. A technológiai újításoknak köszönhetően a berendezés alkalmas elkülönítve megjeleníteni egyes részeket, megkönnyítve a szakorvos munkáját a megfelelő diagnózis felállítása érdekében.

Második terület a terápia, melyet a vesekőtörő berendezéssel (ESWL) lehet elvégezni. A Magyarországon elérhető legmodernebb technológia lehetővé teszi az eddig ESWL-el meg nem kezelhető betegek ellátását. A vesekövek elhelyezkedése nagyban befolyásolja a kezelés hatékonyságát. Az új technológiának köszönhetően ez a kockázat a minimumra csökkenthető. Az eddig meg nem kezelhető kövek is elláthatóvá válnak. A beszerzett és üzembe helyezett Siemens Modularis Variostar olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segítségével csontárnyékban, lágyrészeken is lehet vesekőkezelést végezni.

Harmadik a betegek adatainak rögzítése. A szolgáltatás nyújtás elengedhetetlen része a megkezelt betegek adataink megfelelő rögzítése, megőrzése, kérés esetén átadása. A megvalósult kapacitásbővítés keretében beszereztünk 2 darab notebook-ot és 1 darab multifunkciós nyomtatót. A megvalósult kapacitásbővítés keretében beszerezett 2 darab notebook és a hozzákapcsolódó szoftverek alkalmasak a kezelt betegek adatainak tárolására, a dokumentálás megvalósítására. A multifunkciós nyomtató leletek és egyéb adminisztrációs anyagok nyomtatását segíti elő.

A fejlesztés eredményeképpen a társaság kapacitásai nagy mértékben nőnek, így az ellátható betegek száma is ugrásszerűen emelkedik. A betegszám emelkedésével arányosan nő a társaság bevétele is.

A "GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című pályázati kiírás keretében elnyert 39.998.087 forint összegű támogatásból az alábbi eszközök/berendezések beszerzésére került sor:

  • 1 db Siemens Modularis mobil kőtörő berendezés;
  • 1 db Fukuda Denshi UF 890 ultrahang készülék;
  • 1 db Samsung SLM2070 lézernyomtató;
  • 2 db Asus X556UB-XO036D notebook;
  • 2 db Microsoft Windows 10 Home 64-bit szoftver;
  • 2 db Office 2016 Home bussiness szoftver.


Projekt részletes adatai:

Projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.2-16-2017-01598

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2017. szeptember 30.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Avas Egészségügyi Centrum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

1065 Budapest, Lázár u. 14.

Támogatás mértéke (%-ban):

41,36%A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásként a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg.